Cercador

S'han trobat 149 resultats per Egunkaria.

  • No oblidem 20 anys d'atropellament de drets
    El matí de Catalunya Ràdio

    No oblidem 20 anys d'atropellament de drets

  • Viure sota el "virus de la fal·locràcia"
    El matí de Catalunya Ràdio

    Viure sota el "virus de la fal·locràcia"

  • La impunitat d'un presentador famós acusat de múltiples violacions
    Catalunya nit

    La impunitat d'un presentador famós acusat de múltiples violacions

    Nora Arbelbide ens descriu el calvari personal viscut mentre acusa d'assetjament sexual Patrick Poivre d'Arvor, el presentador de l'informatiu líder d'audiència a França durant 21 anys

  • Les clavegueres de l'Estat contra Egunkaria, al "Sense ficció", que estrena "Egunkaria: Ales de paper"

    Les clavegueres de l'Estat contra Egunkaria, al "Sense ficció", que estrena "Egunkaria: Ales de paper"

    Demà, a les 23.05, "Sense ficció" estrenarà "Egunkaria: Ales de paper". El 20 de febrer del 2003 l'Estat va tancar el diari Euskaldunon Egunkaria, amb l'acusació d'estar vinculat amb ETA, i la Guàrdia Civil va practicar cinc detencions, d'entre les quals, la del director i la del president. El 14 d'abril del 2010, l'Audiència Nacional els va absoldre per falta de proves. Com es pot tancar un mitjà de comunicació sense cap mena de prova? El documental dona respostes a la pregunta.

  • Les clavegueres de l'Estat contra el diari Egunkaria
    Sense ficció

    Les clavegueres de l'Estat contra el diari Egunkaria

    El febrer del 2003 l'Estat espanyol va tancar el diari "Euskaldunon Egunkaria", amb l'acusació d'estar vinculat amb ETA. Set anys després, l'Audiència Nacional va absoldre els detinguts per falta de proves. Com es pot tancar un mitjà de comunicació sense cap mena de prova?

  • Pello Alcantarilla denuncia que Pérez de los Cobos era present quan el torturaven

    Pello Alcantarilla denuncia que Pérez de los Cobos era present quan el torturaven

    Detingut el 2004 en una operació contra ETA, explica com la Guàrdia Civil el va torturar amb la connivència del coronel destituït ara per Grande-Marlaska

  • Seguiment de l'entrega d'armes d'ETA, a TV3 i Catalunya Ràdio

    Els Serveis Informatius i els programes informen i analitzen el desarmament de la banda terrorista ETA

  • Estrasburg condemna Espanya per no investigar les denúncies de tortura de Martxelo Otamendi

    Otamendi va denunciar haver estat víctima de tortures durant la seva detenció incomunicada el 2003 per presumpta pertinença i col·laboració amb ETA. El tribunal europeu considera provat que l'Audiència Nacional va "romandre passiva" davant les denúncies del demandant i que les investigacions del jutge d'instrucció de Madrid que va portar el cas "no van ser prou profundes ni efectives".

  • L'esquerra abertzale opta a la 'lehendakaritza' 10 anys després de la il·legalització

    El 26 d'agost del 2002, el Congrés dels Diputats va instar el Tribunal Suprem a il·legalitzar Batasuna. Quan ha passat una dècada, l'esquerra abertzale afronta els comicis del 21 d'octubre amb opcions de ser la primera força política del País Basc. Els dirigents de Bildu Pernando Barrena i Martín Garitano i els periodistes Antoni Batista i Martxelo Otamendi ho atribueixen a l'arrelament social que té aquest moviment a Euskadi.

  • L'escriptora Laura Mintegi serà la candidata a lehendakari de Bildu

    Serà la candidata a lehendakari per la coalició Euskal Herria Bildu, formada per l'esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna, Aralar i Alternatiba. Les eleccions basques s'han de celebrar, si no hi ha un avançament, el febrer de l'any que ve.

  • El govern espanyol indemnitzarà amb 20.000 euros Otegi per "danys morals"

    L'executiu espanyol indemnitzarà amb 20.000 euros Arnaldo Otegi després que el Tribunal Europeu dels Drets Humans a Estrasburg considerés desproporcionada, el 2011, una sentència en què se'l va considerar culpable d'injuriar el rei. L'alt tribunal considera que cal indemnitzar l'exlíder de Batasuna pels "danys morals" causats en haver-se vulnerat el seu dret a la llibertat d'expressió. Se'l va condemnar a un any de presó per dir que el rei era "responsable dels torturadors".

  • Retrospectiva d'una data que va trencar una de les treves d'ETA

    En un dia com avui, el 21 de gener del 2000, ETA va posar fi, amb l'assassinat del militar espanyol Pedro Antonio Blanco a Madrid, a catorze mesos de treva "indefinida i sense condicions", una decisió que havia estat anunciada unilateralment el 16 de setembre de 1998. Poc després, als voltants del lloc de la mort del tinent coronel d'intendència per l'explosió d'un cotxe bomba, un agent de policia acabava a trets amb la vida de Juan Carlos Sanz Ruiz, un jove de 25 anys, amb antecedents, que va ser confós amb un terrorista. L'agent que li va causar la mort va declarar que se li va disparar l'arma en ensopegar, tot i que el jove, segons va assegurar la família, "no anava armat ni va oposar-hi cap resistència".

  • Milers de persones surten als carrers de Sant Sebastià per reclamar l'absolució dels acusats en el "cas Bateragune"

    Milers de persones s'han manifestat aquesta tarda pels carrers de Sant Sebastià per mostrar el seu rebuig al judici pel "cas Bateragune", que s'està celebrant des de dimarts a l'Audiència Nacional a Madrid, i reclamar l'absolució dels encausats. Entre ells es troben el dirigent de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi i antics responsables del sindicat LAB, acusats d'intentar reconstruir la il·legalitzada Batasuna amb el nom de Bateragune. En acabar la marxa s'ha llegit un comunicat en què s'ha reclamat "democràcia per als ciutadans d'Euskal Herria".

  • Otamendi assegura que amb el nou partit l'esquerra abertzale demana a ETA que es dissolgui

    Martxelo Otamendi ha assegurat que l'esquerra abertzale li està demanant a ETA que es dissolgui, a través de la creació d'aquesta nova formació política que es desvincula totalment de la violència. L'exdirector del diari "Egunkaria" i actual director de "Berria", ha afirmat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que "hi ha diverses maneres de demanar a ETA que es dissolgui" i que "l'esquerra abertzale ha decidit, també amb les seves limitacions, fer-ho d'aquesta manera". Otamentdi ha admès que el col·lectiu "no convocarà una manifestació en contra d'ETA".

  • Els etarres que van atemptar contra Ernest Lluch desconeixien les posicions polítiques de l'exministre sobre Euskadi

    Barcelona (ACN).- El número 148 de la revista del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Capçalera, dedica un dossier especial a Euskadi, arrel de la recent absolució de Martxelo Otamendi i de la resta de directius del diari Egunkaria. El dossier analitza el tractament mediàtic del conflicte basc, les intoxicacions informatives generades al llarg dels anys i la falta d'estratègia de comunicació d'ETA, amb exemples com l'atemptat a Ernest Lluch, una acció que es va perpetrar sense que els seus autors coneguessin la postura de l'exministre català sobre el conflicte basc. Aquesta informació és una de les que es desprenen d'un qüestionari que els exetarres Urrusolo Sistiaga i Carmen Gisasola han respost des de la presó.

Anar al contingut